Advokat & Konsultasi Hukum

A tisztviselők megosztották, hogy az esemény mintegy 2000 résztvevőt vonzott

A tisztviselők megosztották, hogy az esemény mintegy 2000 résztvevőt vonzott

Ha influenzás, és fel akarja keresni az orvosát, akkor ez néhány száz dollárba kerülhet.

Egy gyors sürgősségi látogatás ezreket okozhat, és az abszurd összeg felhalmozódhat az Ön nevére. Fontos megérteni, hogyan működik az egészségbiztosítás, és látni kell, hogyan csökkentheti a költségeket.

A US Marshals Service hozzávetőleg 3 millió dollár értékű kratomot, egy pszichoaktív hatásairól ismert növényt foglalt el egy oklahomai székhelyű cégtől, amely kiegészítésként forgalmazta.

Az FDA a kratomot "aggodalomra okot adó gyógyszernek" minősítette, és a nyomozók már elkobozták az anyagot. Az epizód azonban hangsúlyozza a gyógyszer iránti folyamatos keresletet annak ellenére, hogy az FDA folyamatosan figyelmezteti a lehetséges kockázatokra.

Az ügynökség szerint a kratom „ugyanazokra az opioid agyi receptorokra hat, mint a morfium, és úgy tűnik, hogy olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a függőség, a visszaélés és a függőség kockázatának teszik ki a felhasználókat”.

A kratom néven ismert növény természetesen Thaiföldön, Malajziában, Indonéziában, Pápua Új-Guineában és Délkelet-Ázsiában nő, és történelmileg gyógyászati ​​célokra használták.

Jelenleg csak hat állam tiltotta be a kratom használatát: Alabama, Arkansas, Indiana, Wisconsin, Rhode Island és Vermont. Az ország többi részén továbbra is legális, és elérhető a helyi üzletekben és az interneten keresztül. Az eladás legális Európában, kivéve Lengyelországot, Írországot, Romániát, valamint a legtöbb skandináv és balti államot.

A Kratom kis adagokban stimuláns, növeli a felhasználók energiaszintjét és csökkenti a fájdalmat nagyobb adagokban. Rendkívül nagy adagokban nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, így a felhasználók elcsendesednek, sőt elaludnak. Az ázsiai hagyományos orvoslás egyes gyakorlói úgy látják, hogy a kratom az ópium életképes alternatívája.

Amerikaiak milliói szedik a kratomot, annak ellenére, hogy az Egyesült Államokban nincs engedélyezett felhasználása. A kratomot használók azt állítják, hogy több energiát ad nekik, gyógyítja a fájdalmat és a szorongást, magas hatást fejt ki, és még az ópiátok elvonási tüneteit is enyhíti. Az FDA azonban továbbra is kitart amellett, hogy a gyógyszer veszélyes.

A kábítószer-végrehajtási hivatal megváltoztatta álláspontját, és úgy döntött, hogy 2016-ban nem sorolja be a kratomot az 1. listán szereplő anyagok közé, ami azt jelenti, hogy nincs elismert orvosi értéke, és jelentős bírálatokat követően nagy a visszaélés lehetősége. A Kratom továbbra sem szövetségileg szabályozott, annak ellenére, hogy öt államban illegális – állítja az American Kratom Association, egy nonprofit szervezet, amely támogatja a kratom elérhetőségét az Egyesült Államokban.

Az ügynökség szerint "aktívan értékelnek minden rendelkezésre álló tudományos információt ezzel a kérdéssel kapcsolatban, és továbbra is figyelmeztetik a fogyasztókat, hogy ne használjanak olyan termékeket, amelyek a kratom botanikai anyagot vagy pszichoaktív vegyületeit, a mitraginint és a 7-hidroxi-mitraginint tartalmazzák."

Milyen mellékhatásai vannak a kratomnak?

Míg sok ember használja a kratomot a feltételezett előnyök érdekében, a kratomnak számos mellékhatása lehet, többek között:

  • Májkárosodás
  • Izom fájdalom
  • Hányás
  • Fogyás
  • Szédülés
  • Álmosság

A Kratom 5-10 perc elteltével kezdi kifejteni hatását, és két-öt órán át fennmaradhat. Ahogy több kratomot fogyasztanak, a hatások erősebbek lesznek. Számos nehézség merül fel, ha a fájdalomcsillapítókat nagy mennyiségben vagy hosszabb ideig használják, és a fájdalomcsillapítókhoz és más rekreációs gyógyszerekhez hasonlóan nem ismert, hogy a kratom milyen adagban káros az emberre, bár a kratom túladagolása lehetséges.

Egy új tanulmány szerint az üvegbőr-hackeléstől a szórakoztató tánctrendekig a TikTok az, ahol mindenki a legújabb őrületet szerezheti meg – azonban mindig emlékezzen arra, hogy soha ne forduljon a TikTokhoz semmilyen orvosi útmutatásért.

Bár csábító a TikTok bizonyos egészségügyi trendjei követése, mint például az ashwagandha szedése a szorongás miatt, vagy a legújabb fogyási trend árnyékolása, számos következmény következhet.

Egy új tanulmány, amelyet Macklin Loveland, az Arizonai Egyetem Orvostudományi Egyetemének belgyógyász rezidense és csapata vezetett, és csapata megállapította, hogy a TikTokon elterjedt téves információ. Az eredményeket május 9-én mutatták be a Digestive Disease Week chicagói konferencián.

"Az embereknek először mindig konzultálniuk kell orvosukkal konkrét egészségügyi állapotukkal kapcsolatos útmutatásért" - mondja Loveland. "De azt is tudjuk, hogy manapság rendkívül gyakori az egészségügyi információk és tippek beszerzése a közösségi médiából."

Loveland és a kutatócsoport májbetegséget használt teszt alanyként, hogy jobban elmélyüljön a kérdésben. Összehasonlítottak 2223 TikTok-videót a "cirrhosis" és a "májbetegség" címkékkel, hogy 2022 októbere és novembere között gyakorlati irányelveket állapítsanak meg az American College of Gastroenterology, az American Gastroenterological Association és az American Association for the Study által jóváhagyott elfogadott orvosi szabványok alapján. Májbetegségek.

Felfedezte, hogy a 883, vagyis alig 40% hamis volt. A legelterjedtebbek azok a bejegyzések, amelyek hamis információkat tartalmaztak a májbetegségek gyógynövényes gyógyszereiről. Mások helytelenül azt állították, hogy a máj meggyógyítható bizonyos gombák, tehénmáj elfogyasztásával vagy parazitatisztítással.

A hibás bejegyzések átlagosan 1671 like-ot és 140 megosztást kaptak, szemben a pontos bejegyzések átlagosan 14 463 like-al és 364 megosztással, ami azt mutatja, hogy mennyivel alacsonyabb volt a pontatlanok elkötelezettsége. Azokhoz a posztokhoz képest, ahol a betegek megosztották tapasztalataikat, az informatív bejegyzések lényegesen több hibás információt tartalmaztak.

"Bár a pontatlan bejegyzések kevésbé voltak népszerűek, továbbra is nagy mennyiségű félreinformációt jelentenek a platformon, így a májbetegségben szenvedők hajlamosak a hamis állításokra" - mondja Loveland. "Tekintettel a májbetegségekhez kapcsolódó magas halálozási arányra, a pontatlan állítások ilyen népszerű közösségi médiaplatformon való terjesztésének súlyos klinikai következményei lehetnek."

Az Egyesült Államokban 4,5 millió embernél diagnosztizáltak májbetegséget, és a feltételezések szerint további 80-100 millió embernél jelentkezik ez az állapot tudatlanul. 2020-ban hozzávetőleg 1642 ember halt meg májbetegségben, ami az Egyesült Államok lakosságának körülbelül 0,02%-át teszi ki.

A diagnózistól függően a májbetegség számos kezelési módja létezik. Egyes májbetegségek életmódbeli változtatásokkal kezelhetők, például az alkohol elhagyásával vagy a testsúly csökkentésével olyan orvosi terv alapján, amely szintén gondosan dietoll-official.top figyeli a májműködést. Egyes állapotok kezelésére műtét vagy gyógyszer is használható.

"Amikor az átlagember meglát egy májbetegségről szóló bejegyzést a közösségi médiában, talán nem is sejti, hogy az állítások teljesen pontatlanok."

- Macklin Loveland

Loveland szerint a leghatékonyabb stratégia a TikTok elterjedtsége mellett az lenne, ha a kedvezőtlen tényeket pozitívakkal ellensúlyoznák. Több munkát kell végezni a TikTokon kapcsolatos hamis információk kiemelése érdekében, ideértve az orvosok nagyobb arányú képviseletét, akik a téves információkat tényszerű, tudományos adatokkal vitatják.

Következtetése: "Általában a TikTok és a közösségi média platformok nagyszerű források az egészségügyi információk terjesztéséhez. Azonban több védőkorlátot kell felállítani a hamis vagy félrevezető állítások ellen."

A CDC szerint a CDC múlt heti grúziai éves konferenciájához kapcsolódó több száz COVID-19 esetet vizsgálnak.

A CDC háromnapos 2023-as Epidemic Intelligence Service (EIS) ülésére Atlantában, a szervezet központi irodájában került sor. A konferencia célja az volt, hogy az EIS tagjai megvitassák a közegészségügy javításával kapcsolatos munkájukat.

"Tájékoztatjuk, hogy a [Epidemic Intelligence Service] konferencián több embernél is pozitív lett a COVID-19-teszt" - mondta a CDC kirendeltségének vezetője április 28-án, a The Washington Post által a személyzetnek küldött e-mailben.

Hozzátették, hogy legalább egy ember tesztje pozitív lett az április 26-i hadosztály toborzó rendezvényén.

Ezenkívül a CDC jelenlegi és korábbi alkalmazottai elmondták a hírügynökségnek, hogy a konferencia moderátorai többször is tájékoztatták a munkatársakat arról, hogy egyes résztvevők COVID-19-tesztje pozitív lett.

A CDC szerint a konferencia következetesen "minden évben sokféle figyelmet kapott a világ különböző közegészségügyi szektoraiban", és "ingyenes és nyitott volt a nyilvánosság számára".

"Ezek az esetek a közösségen belüli általános terjedést tükrözik. Nem újdonság, hogy a közegészségügyi alkalmazottak elkaphatják a COVID-19-et" - mondja Kristen Nordlund, a CDC egészségügyi kommunikációs szakértője egy e-mailben.

Nordlund folytatja, hogy a konferencia szervezői e-mailben küldték el az összes tisztnek a CDC legfrissebb tanácsait, lemondtak egy személyes tréninget, nyíltan nyilvánosságra hozták a lehetséges eseteket a konferencia záróülésén, és felajánlották, hogy meghosszabbítják a szállodai tartózkodást az elszigetelődésre szoruló betegek számára. Azt is megerősítette a The Hillnek, hogy május 2-ig körülbelül 35 ember tesztje volt pozitív.

Április 24. és 27. között egy atlantai szálloda adott otthont a CDC járványügyi hírszerző szolgálatának tisztviselőinek konferenciájának. A tisztviselők megosztották, hogy az esemény mintegy 2000 résztvevőt vonzott.

Az előadások között több mint egy tucat előadás hangzott el a COVID-19 elleni küzdelem tanulságairól. Az egyik „How Far We Have Come: A COVID-19 Surveillance System Evaluation” című előadás azt vizsgálta, hogyan lehet jobban nyomon követni a vírust. Egy másik előadás, „A serdülőkori tapasztalatok a COVID-19 világjárvány és a marihuánahasználat során – Egyesült Államok, 2021. január–június” címmel a fiatalok világjárvánnyal kapcsolatos tapasztalataival foglalkozott.

Fulton megye adatai szerint május 4-én 237 349 igazolt COVID-19-es eset van, ami az ország igazolt megbetegedésének körülbelül 0,2%-a. Atlanta Fulton megyében található, amelyet a CDC alacsony COVID-19 közösségi szintűnek minősít, csaknem az Egyesült Államok többi részével együtt.

A Thrive Pet Healthcare, egy jól ismert állatorvosi szolgáltató hálózat, amely közel 400 telephellyel rendelkezik szerte az Egyesült Államokban, felhívta a figyelmet a háztartások egészségét fenyegető veszélyekre, amikor a háziállatok nincsenek egész évben védve az olyan külső parazitáktól, mint a bolhák és kullancsok.

A házi kedvencek a családunk részét képezik, és az általuk okozott mosolyon és örömön kívül parazitákat is behozhatnak a házba, ha nem kapnak megelőző gyógyszeres kezelést.

EnglishIndonesianKoreanJapaneseRussianChinese (Simplified)